Bot Consult

Fixa din arbetsplats på kontoret

Kontorsarbete kan innebär mycket, men för de flesta handlar det om att sitta vid ett skrivbord med en dator och knapp in information, siffror eller text. Och ska du spendera flera timmar om dagen på kontoret ska du naturligtvis trivas.

Skrivbordet

För att inte få problem med rygg, knän och blodcirkulationen ska du sitta bekvämt. Och ha möjligheten att stå upp. Ett skrivbord som du kan höja och sänka börjar bli standard på arbetsplatser. har du inget sådant är det dags att prata med chefen. Din kropp är inte gjord för att sitta hela dagarna, den vill röra på sig. Och då är det nästa bästa att få stå. Det ökar förbränningen, låter dina muskler arbeta lite mer och kan förbättra blodcirkulationen i benen.

Utsmyckningen

Du vill kunna smycka ditt skrivbord och göra det till ditt eget. Din plats för dagen ska vara personlig och innehålla dina bekvämligheter. Det kan vara att ha en egen kaffekopp som du tagit med hemifrån, en vacker blomma som renar luften åt dig och bilder på din familj. Kanske behöver du rensa ut en skrivbordslåda så du har någonstans att gömma lite godis för de där dagarna då du behöver en belöning eller lite socker för att vakna?

Atmosfären

Om du sitter i ett öppet kontorslandskap kan det vara svårt att koncentrera sig på ditt jobb. Folk pratar i telefonen, med varandra och knappar på tangentbordet hela dagarna och mitt i allt ska du försöka få dina uppgifter slutförda. Skaffa bra prylar till din telefon såsom ett par schyssta hörlurar så du kan lyssna på musik och stänga ute ljudet samt en extra kabel så du kan ladda telefonen på jobbet och slipper tömma batteriet.