Bot Consult

Viktigt med ett fungerande kontor

Många gånger kan man säga att kontoret är företagets nav. Det är området som allt snurrar runt och fungerar inte pappershanteringen och de olika administrativa arbetsuppgifterna så kan inte heller företaget fungera i längden. 

Det krävs ganska mycket på ett kontor, både personal och rätt utrustning så att allt fungerar så smidigt som möjligt. Kontoret är företagets nav oavsett om det är här som alla beslut fattas eller skatter och momsredovisning ska in. Pappershanteringen i företaget är viktig på alla sätt och vis.

Här sköts momsredovisningen, skatteinbetalningar, löner, fakturering, offerter och inkommande ordrar och allt detta måste hållas koll på så att det sker i rätt tid och att det sköts strukturerat. Ett företag som inte sköter sina inbetalningar och redovisningar blir inte långvariga i branschen och inte heller de som missköter sina kunder. Det är lika viktigt att kontera de fakturor som kommer in som att se till att de som går ut är överskådliga och korrekta.

Lönehanteringen och årsredovisningarna är lika viktiga de och ibland kan det till och med vara bättre att leja in en revisionsbyrå som får ta hand om pappershanteringen, in- och utbetalningar och redovisningar för att frigöra tid till annat på firman.