Bot Consult

Starta ditt företagande med någon annans företag

Titel låter kanske lite bisarr, men det är ett bra sätt att komma igång med ett företag och slippa den tunga början som varje ny företagare får erfara.

startup

När man startar eget måste man börja från noll. En av de svåraste sakerna kan vara att etablera sitt varumärke och locka kunderna. Varumärket är som företagets själ: det visar företagets kultur och riktning. På dagens marknad kan det vara svårt att särskilja sig och leverera något som andra företag inte kan. Varumärket kan lika gärna var en produkt eller tjänst inom företag. Det ska dock alltid vara exceptionellt bra.

Att få kunderna att gå från dina konkurrenter till dig är också svårt. Människor gillar rutiner och skaffar gärna favoriter. Har man alltid köpt Ajax Fönsterputs måste konkurrenter jobba hårt för att övertyga kunden varför de ska strunta i Ajax och välja ett annat företag som de inte vet någonting om.

Om du vill slippa hela den biten, kan du välja att köpa ett företag istället för att starta ett. Det finns företag som hjälper dig att hitta ett köp enligt dina önskemål. Och efter köp är du ägaren och har samma ansvar och fördelar som du hade haft om du startat det själv. Du får till och med fler fördelar. Du kan köpa ett företag som redan har en kundkrets, som redan har leverantörer, en bra produkt och vars varumärke och namn redan är etablerat.

Det finns tusentals företag ute till försäljning. En del är på grund av konkurs eller skulder och dessa vill man så klart inte ha. Andra vill sälja sitt företag för att de tröttnat och vill göra något annat, gått i pension eller inte orkar ta hand om företaget längre. Dessa typer är mer intressant och lämpligt som köp.