Bot Consult

Skapa den perfekta CV:n

Det är inte alla företag som tar emot personliga brev idag, istället läggs mer fokus på ditt CV och du behöver se till att det är i toppskick. Det finns flera detaljer du kan addera för att göra din ansökan mer slagkraftig.

Mall

Om du inte är layoutkunnig kan du hitta bra mallar och exempel på nätet att härma. Du kan till och med ha flera olika mallar beroende på vilket företag du söker arbete hos. Ditt CV får ett propert och stiligt utseende som du kan fylla med dina erfarenheter och egenskaper.

Prata siffror

Det är aldrig dåligt att prata siffror i din CV, berätta om dina resultat, hur många personer du varit chef över, hur mycket försäljningen ökade sedan du tog över en viss roll och så vidare. En framtida arbetsgivare vill läsa om dina resultat och dina framgångar.

Utbildning

Även om du har jobbat i många år kan det vara värt att nämna din utbildning och viktiga kurser du har gått. Du behöver inte gå in på den i detalj men lista dem ändå. Om du är nyexaminerad ska du absolut berätta om dina utbildningar samt uppgifter på praktikplatser du haft under studierna.

Volontär

Du framstår som en ansvarstagande och positiv person om du har jobbat eller jobbar som volontär på fritiden. Du är inte bara ute efter en specifik lön utan vill göra något gott i världen. För att undvika fördomar och åsikter är det bra att hålla sig till politiskt och religiöst neutrala volontärorganisationer.

Personliga erfarenheter

Du behöver inte lista hobbys och intressen, men nämn gärna intressanta saker som du gjort i privatlivet. Har du möjligen ett träningsintresse och gjort en svensk klassiker? Eller så har du bott i ett annat land eller vandrat till toppen Kebnekaise.