Bot Consult

Marknadsför dig till medarbetarna

Att marknadsföra sig själv tänker man oftast är handlar om att hitta nya kunder, men man kan vara på jakt efter mer. Även i jakten på den perfekta medarbetaren så är marknadsföring ett värdefullt verktyg. 

medarbetare

Arbetsförmedlingen

Ett första steg för att nå nya talanger är att kontakta arbetsförmedlingen. De har som uppdrag att hitta dig som företagare så bra kandidater som möjligt. Det krävs självklart fortfarande att du är en bra arbetsgivare som möjligt och lyckas locka de sökande till jobbet.

Externa tjänster

Om man söker mer specifik kompetens kan det ibland vara bäst att använda sig av externa platsbanker. Dessa kan ofta vara mer specialiserade runt en bransch eller typ av anställning.

Headhunting

Det sista men ofta mest effektiva sättet att hitta nya medarbetare är att dra nytta av ett headhunting-företag. Dessa söker oftast efter nyckelpersoner inom sitt egna kontaktnät vilket minskar risken för felrekrytering.

Platsannons

Att skriva jobbannonsen är utan tvekan en konst i sig. För det första bör titeln på jobbet vara tillräckligt bred och klar så att alla som som möjligtvis skulle kunna passa hittar till den.  Vad exakt jobbet innebär bör sedan specificeras i själva annonsen. Här bör man även specificera vilka krav man har på personen som söker jobbet. Hur krävande och specifik man bör vara beror här på hur många ansökningar man vill ha och beräknas få.

Slutligen bör även information om arbetsplatsen inkluderas. Vilka förmåner får man som anställd, var jobbar man rent fysiskt och vilket företag är det tjänsten är hos?